Utvalda produkter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Jämför och hitta bästa hundförsäkringen

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Är du ute efter en bra och prisvärd hundförsäkring? Använd vår jämförelse och hitta den bästa hundförsäkringen.

Redaktörens val:

Att teckna en försäkring för sin hund skapar trygghet både för dig som hundägare och för din hund. Grunden i de flesta hundförsäkringar är en veterinärvårdsförsäkring, som är en försäkring som täcker behandling, undersökning och utredning hos veterinär. Beroende på vilket försäkringsbolag som du väljer att vända dig till finns det olika erbjudanden och försäkringsnivåer. Här har vi jämfört utbudet hos fyra aktörer på marknaden.

1
Högt rankad hundförsäkring
Kostnadsfritt besök med FirstVet
25% rabatt för hundvalp

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
900-3600 kr
Rörlig självrisk:
15-25%
2
Marknadens högsta veterinärvårdsbelopp
Kostnadsfritt videosamtal med FirstVet
Samma veterinärvårdsbelopp livet ut

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
0-3500 kr
Rörlig självrisk:
15-25%
3
Bra kundomdöme 9/10
Kostnadsfritt tillgång till FirstVet
Dolt fel upp till valt maxbelopp

Ansök nu Visa mer
Fast självrisk:
2000-3000 kr
Rörlig självrisk:
15-25%

Vad kostar en hundförsäkring?

Vad du kommer att behöva betala för din hundförsäkring beror på en rad olika faktorer. Bland annat påverkas priset av vilken försäkringsnivå du väljer, vilket försäkringsbolag som du väljer att teckna försäkring hos och om du vill ha några tilläggs- eller specialförsäkringar. Något annat som inverkar på priset är vilken nivå av självrisk som du väljer – ju högre självrisk desto lägre pris för försäkringen.

Vad finns det för tilläggs-/specialförsäkringar?

Med tilläggs- och specialförsäkringar kan du anpassa din hundförsäkring efter dina önskemål. Beroende på vilket försäkringsbolag du väljer finns det olika alternativ att välja på. En av de vanligaste tilläggsförsäkringarna är livförsäkring. Exempel på specialförsäkringar är i stället jaktförsäkringar som är anpassade för hundar som ska användas för jakt, och avelsförsäkringar som är speciellt utformade för hundar som är tänkta för avel. Vad som passar bäst varierar från fall till fall och har även bland annat med ras att göra.

Hundförsäkringar – vi jämför

Moderna Försäkringar

Om du väljer att teckna din hundförsäkring hos Moderna Försäkringar kan du välja mellan tre olika nivåer – enkel, dubbel och trippel. Samtliga nivåer utgörs i grunden av en veterinärvårdsförsäkring, och inkluderar även kostnadsfri rådgivning via First Vet. Om du väljer att skaffa en hundförsäkring på nivå dubbel ingår det också exempelvis rehabilitering och medicin, medan det i nivå trippel inkluderas aspekter som cellgifter och inackordering på hundpensionat (ifall du själv skulle bli sjuk).

Svedea

Liksom hos övriga aktörer grundar sig Svedeas hundförsäkring i en veterinärvårdsförsäkring, och det ingår även gratis rådgivning via First Vet. Du kan sedan välja att lägga till olika tilläggs- och specialförsäkringar för att anpassa innehållet efter din hunds behov. Exempel på specialförsäkringar är användbarhetsförsäkring och avelsförsäkring, och det finns också möjlighet att lägga till en livförsäkring.

Bought by Many

Hos Bought by Many hittar du tre nivåer att välja på om du vill teckna en hundförsäkring; bas, standard och premium. Försäkringsbeloppen går från 30 000 kronor på basnivå upp till 140 000 kronor på premiumnivå. Alla tre nivåer innefattar fri rådgivning hos First Vet, samt ersättning vid dolda fel. Om du väljer någon av de högre nivåerna kan du också få ersättning för exempelvis medicin, och det finns dessutom ett flertal tilläggsförsäkringar att välja på.

Ica Försäkring

Ica Försäkring erbjuder veterinärvårdsförsäkringar till ett försäkringsbelopp på antingen 30 000 kronor eller 60 000 kronor. Gratis rådgivning via First Vet och rehabiliteringsförsäkring ingår i båda varianterna, tillsammans med exempelvis operationer och andra behandlingar hos veterinär. Du kan även välja att komplettera din hundförsäkring med en livförsäkring.  


Redaktionen
Hundar.se
redaktionen@handlasmart.se